Illusionist

Jochem Nooyen is een Nederlandse illusionist en theatermaker. Hij is gespecialiseerd in illusies die over de mens zelf gaan. Hoe zijn wij af te leiden, hoe zijn we te beïnvloeden en wat voor magische verbindingen kunnen mensen onderling aangaan met elkaar?

Jochem Nooyen treedt op als illusionist in theaters door Nederland en België. Maar is ook een veel gevraagd spreker voor congressen en seminars. Onderwerpen waar Jochem veel affiniteit mee heeft zijn o.a. ‘Verandering en transformatie‘, ‘Beïnvloeding‘, ‘Privacy en cybersecurity‘, en ‘Veiligheid’.

De Breinjongleur

Een onemanshow van mind-illusionist Jochem Nooyen, vol verhalen, interactie en humor. Wonderlijke mind-illusies en interactieve experimenten met het gehele publiek zorgen voor plezier en verwondering in de magische show De Breinjongleur.

Ervaar in deze show hoe het is om iets niet te weten en daar toch heel blij van te worden!

ZOEK TICKETS

Speeldata illusieshows

Illusieshow Nederland 2021

Jochem Nooyen treedt met zijn illusieshow op in Nederlandse theaters.

Mindillusieshow Privacy

Iedereen weet dat alles wat we online doen te hacken en te achterhalen is, maar je gedachten zijn veilig toch? In de mindillusieshow Privacy zoekt Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent.

Nog tot eind 2020 te zien in verschillende theaters.

Mindillusieshow

Mindilluseishow

De Mindillusieshow is flexibel in te zetten op congressen en seminars. De show kan in het Nederlands en in het Engels gepresenteerd worden.

Theatershow

Srpeker over privacy - Jochem Nooyen

Kom naar een van de illusieshows in het theater. Op deze pagina vind je altijd de huidige speeldata. Kijk of Jochem bij jou in de buurt komt optreden en boek je tickets bij het theater.

Privacy

theatershow privacy

In de mind illusieshow Privacy zoekt illusionist Jochem Nooyen uit wat Privacy voor een mens betekend. Wat is er over je bekend en kan de illusionist zijn eigen geheimen bewaren?

De Breinjongleur

illusionist Jochem Nooyen

In De Breinjongleur schudt illusionist Jochem Nooyen je hersenen door elkaar. Niets is wat het lijkt. Een illusieshow vol verhalen, interactie en verwondering over veranderingen in het leven.

"Nu zal ik mijn pincode moeten wijzigen" - Rob Bertholee Directeur generaal AIVD

Klantreviews

Wat is het verschil tussen een Goochelaar en een illusionist?

Illusionist

Illusionist is de overkoepelende term, want zowel een goochelaar als een illusionist creëert een illusie, iets dat niet is wat het lijkt. De meest bekende Nederlandse illusionist is Hans Klok. Toch is Victor Mids van Mindfuck ook een illusionist. Wat ik doe is erg vergelijkbaar met Mindfuck.

Goochelaar

Een goochelaar doet kleinere effecten dan een illusionist. Hij is de meester van vingervlugheid en afleiding. Kaart trucs, munten, en drie bekers met het balletje zijn vaak onderdeel van zijn materiaal. Bekende goochelaars zijn Dynamo (hoewel hij ook grotere illusies doet zoals het lopen over de rivier), Penn & Teller en Fred Kaps.

Mentalist

Brainmagic en gedachtenlezen zijn belangrijke onderdelen van de mentalist. Het is een misverstand dat een mentalist paranormaal begaafd is, daarom gebruik ik zelf die term bijna niet. Een mentalist creëert de illusie van een zesde zintuig, hij laat het lijken dat hij toekomst kan voorspellen en meer over je weet dan mogelijk is. De beste en bekendste mentalist is Derren Brown.

Wat is een illusionist?

Wat is een illusionist eigenlijk? De betekenis van een illusionist is een artiest die het onmogelijke mogelijk maakt. Hij vertoont illusies, hij laat iets onmogelijks zo echt mogelijk over komen. Bekende illusies zijn het doorzagen en weer herstellen van een meisje, dingen en mensen laten zweven. Gedachtenlezen, toekomst voorspellen en dingen tevoorschijn toveren. Het kan allemaal niet echt maar als je naar een goede illusionist kijkt dan lijkt het net alsof het allemaal wel echt kan.

Andere bekende Nederlandse illusionisten

In Nederland zijn enkele professionele illusionisten werkzaam. De Nederlandse illusionisten staan ook wereldwijd goed aangeschreven.

Victor Mids

Met zijn TV programma Mindf*ck werd hij in een klap een nationale beroemdheid. Als goochelaar en mindreader geeft hij inzicht in hoe de mens functioneert. Opgeleid als arts combineert hij psychologie met illusies.

Hans Klok

De bekende Nederlandse illusionist op het grote podium en internationaal de snelste. Met zijn wapperende manen, dansshow en veel vuurwerk maak hij een spektakel show.

Hans Kazan

De Nederlandse TV goochelaar uit de jaren 90 waar veel goochelaars van nu door geïnspireerd raakten om ook te gaan goochelen.

Contact

Neem contact op, dan bekijken we of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Contact