"Nu zal ik mijn pincode moeten wijzigen" - Rob Bertholee Directeur generaal AIVD

Spreker en illusionist

Wat Jochem als spreker uniek maakt is zijn ontwapenende podium aanwezigheid. Maar ook zijn combinatie van illusionisme, cabaret en inhoud. Hij verbindt grappige verhalen uit zijn eigen leven aan illusies en vertelt met deze vorm zijn inhoudelijke verhaal.
In de kern houdt Jochem zich bezig met mindillusieshows rond het menselijk brein.

  • Hoe zijn we te verleiden en te beïnvloeden?
  • Wat gebeurt er met ons in tijden van transformatie?
  • Is gedachtelezen mogelijk in samenwerkingsprojecten?

Het resultaat van Jochem zijn bijdrage is dat zijn presentatie aan het denken zet over de menselijke mogelijkheden. De shows zijn wonderlijk en grappig, er ontstaat lucht en de presentatie werkt verfrissend.

Alles wat wij online doen is te volgen en te achterhalen maar je gedachten zijn veilig….toch?! In deze illusieshow is Privacy een illusie.

Sinterklaas wist al wat je verlangens waren en de grote techbedrijven weten dat je zwanger bent voordat jij dat weet. Hoe moeten we leven zonder privacy? In zijn tweede theatervoorstelling zoekt Jochem Nooyen het uit. Deze presentatie bestaat uit de beste onderdelen van die theatershow. Jochem gaat dieper in op wat je van iemand kan weten zonder dat je het zou kunnen weten. Een wonderlijke kijk op cybersecurity en gedachten lezen. Hebben onze gedachten een firewall nodig?

Privacy

Verander van perspectief en de wereld verandert met je mee.

Kijk je mee door de ogen van deze illusionist?
De presentatie verfrist, verwondert en geeft nieuwe inzichten. Veranderen gaat vaak gepaard met weerstand. Jochem laat je ervaren wat er gebeurt als je je verhaal aanpast.Want hoe je met de veranderingen omgaat is te beïnvloeden. Als theatermaker weet Jochem je te vertellen hoe anders een verhaal ervaren wordt als je kleine details verandert. Een show vol met humor, illusies, interactie en storytelling.

Verandering

In de ‘Influence’ presentatie geeft de illusionist uitleg over hoe wij als mensen worden beïnvloed. Ontdek de Influencer in jezelf en je collega's.

Na zijn succesvolle theatertour met de illusieshow 'Influence' heeft Jochem een speciale presentatie over beïnvloeding in elkaar gezet. Hoe zijn we als mensen te beïnvloeden? Hoe kan je vooraf bepalen welke keuzes gemaakt gaan worden? Hoe is ons brein te verleiden? Hoe zijn we te nudgen of te verleiden. Ontdek het in een theatrale sessie. Komisch, interactief, leerzaam en vooral wonderlijk.

Influence

Een onemanshow van mind-illusionist Jochem Nooyen, vol verhalen, interactie en humor. Wonderlijke mind-illusies en interactieve experimenten met het gehele publiek zorgen voor plezier en verwondering in de magische show 'De Breinjongleur'.

Maak je vrije keuzes? Kan Jochem je gedachten lezen? En hoe kan het dat je zweert dat je door hem wordt aangeraakt, terwijl hij zich totaal ergens anders op het toneel bevindt. Waar ligt de grens tussen wetenschap en illusie?
Deze show is flexibel aan te passen aan verschillende thema's. Denk aan thema's als: 'Niets is wat het lijkt', 'Focus en aandacht' en 'Waarnemen'.

Flex illusieshow

Reacties van geverifieerde opdrachtgevers

Onderwerpen

Spreker Jochem Nooyen heeft kant en klare presentaties over ‘beïnvloeding’, en over ‘privacy‘. Daarnaast is zijn Mindillusieshow flexibel in te zetten. Deze show sluit mooi aan bij thema’s als ‘Niets is wat het lijkt’, ‘Anders kijken’ en ‘Creatieve denkprocessen’. Zijn laatste lezing is gemaakt en geschreven tijdens de corona crisis en gaat over verandering en transformatie.

Beïnvloeding

Privacy / veiligheid; Hoe veilig zijn jouw gedachten?

Niets is wat het lijkt

Verandering en Transformatie

Wie ging je voor ...

Verwondering

Verwondering frist op, het maakt je wakker en laat je met een nieuwe blik naar de dingen om je heen kijken. Jochem presenteert over uiteenlopende onderwerpen. Maar altijd gebruik hij verwondering als tool om het publiek te boeien en te ‘openen’. “Mijn ervaring is dat verwondering mensen opent en dat het ruimte maakt voor nieuwe ideeën en gedachten”.

Als gastspreker is hij gewend om telkens op een ander podium, met een ander publiek en een aangepaste boodschap zijn verhaal te vertellen. Deze ervaring zorgt ervoor dat er een relaxte spreker te zien is die weet waar hij het over heeft en die het publiek ten alle tijden kan boeien en bewegen.

Storytelling

Met goede storytelling creëer je spanning, een cliffhanger, of raak je een gevoelige snaar. Alle presentaties zijn doorspekt met verhalen. Door middel van verhalen raak je de luisteraar op een emotioneel niveau. Hierdoor spreekt de presentatie niet alleen het brein aan maar ook het gevoel. En daardoor beklijft de boodschap weer beter. Wij zijn als mensen ‘hardwired’ om verhalen te vertellen maar ook om er actief naar te luisteren, in de hoop er wat van op te steken. Jochem is opgeleid als theatermaker hij studeerde in 2007 af aan de Academie voor theater in Tilburg. 

Contact

Neem contact op, dan bekijken we of we wat voor elkaar kunnen betekenen.