Spreker over beïnvloeding

In de Mindillusieshow ‘Influence’ geeft spreker en illusionist Jochem een kijkje in hoe wij als mensen worden beïnvloed door marketing en reclame technieken. We hebben allemaal dagelijks te maken met deze beïnvloedings technieken. Vanuit de overheid, maar ook in de supermarkt en op het web worden we continu beïnvloed. In deze presentatie over beïnvloeding laat spreker Jochem Nooyen je kennis maken met beïnvloedingstechnieken. Hij zal in interactieve experimenten het publiek ook live beïnvloeden en sturen in hun schijnbaar vrije keuzes.

Na zijn succesvolle theatertour is deze presentatie over beïnvloeden te boeken voor congressen en seminars. Een presentatie die deelnemers laat beleven hoe het is om beïnvloedt te worden maar ook hoe men zelf anderen kan beïnvloeden, nudgen en verleiden.
Wonderlijk, humoristisch en interactief.

Check beschikbaarheid

Show info

Deze presentatie kan gegeven worden in het Nederlands en in het Engels. De show houdt het midden tussen een humoristische illusieshow en een informatieve lezing over beïnvloeding.

  • Minimale podium vereisten zijn 3×4 meter
  • maximaal aantal toeschouwers in theateropstelling is 400
  • Maximale speelduur 60 minuten
  • Er dient een beamer en geluid installatie voorhanden te zijn
  • Er is een opbouwtijd van 60 minuten nodig, dat kan ook in een aparte ruimte of backstage.

Klantreviews

Beïnvloeding - Jochem Nooyen

influence mind illusieshow

Influence

Per dag zie je 355 keer reclame. 355 pogingen van multinationals om jou te beïnvloeden. Welke trucs gebruiken ze? En wat kunnen wij van hen leren?

Dat doet acteur en illusionist Jochem Nooyen uit de doeken in ‘Influence’. Een cabareteske en magische voorstelling vol mind illusies en bijzondere magic acts. Een interactieve show die u aan het denken zet.
Over waarom je wél weet welk nootje je eet als er ergens een fuif is, maar niet waarom je die zak in één keer leeg wilt eten.

Jochem: “Als theatermaker combineer ik acteren en illusionisme. Ik ben op zoek naar een vorm die spektakel en inhoud samenbrengt. In 2013 maakte ik mijn eerste avondvullende theaterprogramma ‘Sporen van een illusionist’. Een voorstelling over de grenzeloosheid van de menselijke mogelijkheden.”
“In ‘Influence’ ga ik uitzoeken hoe we beïnvloed worden door reclame en waarom shoppen een nationale hobby is geworden. Stel dat ik elke illusie aan mezelf en om mij zou weglaten. Wat blijft er dan over? Dat wil ik weten.”

Storytelling en magic

De presentatie over beïnvloeden is doorspekt met mooie verhalen. Er wordt met magische experimenten duidelijk gemaakt hoe gemakkelijk wij als mensen te sturen en te nudgen zijn.

Hoe vaak bent u na het tanken weer in uw auto gestapt met net iets meer snoep dan de bedoeling was? Hoe werkt dat in ons brein? Welke krachten zijn er dan aan het werk om ons toch die extra snoepjes te laten kopen. Ontdek het in deze wonderlijke show. Illusies, verhalen met humor en interactieve experimenten.

Contact

Neem contact op, dan bekijken we of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Contact