Organiseer je binnenkort een dag over verandering en transformatie?


Zoek jij een spreker over verandering? Een show die entertainend is en tegelijkertijd aan het denken zet? Die deelnemers interactief laat mee doen? Een show die voor verwondering en verbazing zorgt? Die deelnemers een nieuw perspectief biedt.

Check beschikbaarheid

Verandering en transformatie

Iedereen wil vooruitgang vooral als je er niks voor hoeft op te geven.

Illusieacts, storytelling, interactie

Deze lezing over verandering en transformatie zit vol theatrale verhalen over veranderingen. Het laat de deelnemers een ander perspectief kiezen binnen het traject.

De presentatie verfrist, verwondert en geeft nieuwe inzichten. Veranderen gaat vaak gepaard met weerstand. Jochem laat je ervaren wat er gebeurt als je je verhaal aanpast. Want hoe je met de veranderingen omgaat, is te beïnvloeden. Als theatermaker weet Jochem je te vertellen hoe anders een verhaal ervaren wordt als je kleine details verandert. Met humor, verhalen, en interactieve experimenten wordt spelenderwijs inzicht geboden in deze theorie.

Groei

Als een kreeft groeit dan wordt hij oncomfortabel in zijn schelp. Een kreeft is een zacht beestje in een harde schelp…die niet met hem meegroeit. Het wringt en begint hem pijn te doen. Tot hij het niet langer volhoudt. Wat hij dan doet is iets waar wij als mensen volgens mij echt wat van kunnen leren.

Hij kruipt onder een steen, een plek waar hij veilig is. Een veilige plek is noodzakelijk. En als hij zeker weet dat hij veilig is, dan pas trekt hij zijn schelp uit. Hij is nu een naakte kreeft, een kwetsbaar schepsel…dat naast uitgelachen evengoed opgegeten kan worden.

Nu maakt hij een nieuwe schelp om zichzelf te beschermen. Een schelp die hem beter past. Waarin hij nog even kan groeien. Hij verandert, omdat hij oncomfortabel is geworden in zijn oude situatie. 

Als wij mensen oncomfortabel zijn dan nemen we een pijnstiller… Dan bedenken we manieren hoe we de pijn niet hoeven te voelen… Dan proberen we het te negeren en hopen we dat het weer zo kan zijn zoals het vroeger was…toen was alles toch goed?! Als er geen noodzaak is, als je de pijn bestrijdt, op wat voor manier dan ook…groei je dan wel? 

Dit prachtige verhaal over veranderingen in het dierenrijk is afkomstig van Rabbi Dr. Abraham Twerski.

Omgaan met verandering

Verander van perspectief en de wereld verandert met je mee. 

Als je zelf kiest om te veranderen, om te innoveren dan zet je je schouders ergens onder en ga je ervoor. Als de verandering daarentegen opgelegd wordt, dan is de subtekst vaak dat het niet goed was zoals het ging. Althans, zo wordt de opdracht om te veranderen vaak geïnterpreteerd. Dan moet je veranderen van een ander en kom je al snel in de slachtofferrol terecht.
Welk standpunt of perspectief kies je? Want daar heb je wel controle over. 

In de lezing ‘veranderen en transformeren’ maakt illusionist Jochem Nooyen voelbaar en ‘ervaarbaar’ hoe het is om een ander perspectief te kiezen. Vaak zie je vanuit een andere kijk gemakkelijk de oplossing.

Meer interesse in een ander onderwerp? Kijk dan eens bij:

AHA momenten waar je meteen mee aan de slag kan

Klantreviews

Onafhankelijk beoordeelt door opdrachtgevers met een 9,4

Lees meer recensies

Show info

Deze inspirerende presentatie over verandering en transformatie kan gegeven worden in het Nederlands en in het Engels. De presentatie houdt het midden tussen een mind-illusieshow en een inspirerende lezing over veranderingen.

  • Minimale podium vereisten zijn 3×4 meter
  • maximaal aantal toeschouwers in theateropstelling is 2000 (vanaf 250 personen is live video aan te raden)
  • Maximale speelduur 60 minuten
  • Er dient een beamer en geluidsinstallatie aanwezig te zijn. Deze kan ook door ons geleverd worden
  • Er is een opbouwtijd van 60 minuten nodig, dat kan ook in een aparte ruimte of backstage.

Contact

Neem contact op, om deze spreker over verandering te boeken.

    Enkele opdrachtgevers